25 Kasım 2013 Pazartesi

Gezi Stajı IZMIR-KARSIYAKA (2.Hafta)









Sahil boyu devam edildiğinde, bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar yüksek(uzun) binalar vardı. Şehrin içinden çıkıp otobanda devam ederken bazı firmaların yeni başlattığı, hala, inşaat halinde olan siteler bulunuyordu. Bu sitelerdeki evlerin yükseklikleri daha fazlaydı sahildeki evelere kıyaslandığı zaman. Karsıyaka iskelesi ve Izmır Kordon iskelelerinin bulunduğu alanlar çok genişti. Bu genişlik ve boşluklar aslında meydanı anımsatıyordu. 

Gezi Stajı IZMIR-KARSIYAKA (1. Hafta)



Son olarak gezi stajımı tamamlamak adına Izmır ve Karsıyaka sahillerindeki evleri,yapları ve binaları incelemek istedim. Ilk izlenimim binaların sıklıkla sahil boyu devametmekte olmasıydı. Cok uzun binalar, cok uzun evler yoktu. Genelde cok duz ve standart tipte yapılar vardı. Renkler konusunda çok sabit bir sehir olduğu düşüncesine kapıldım çünkü genelde beyaz, bej, gri tonlarında binalar bulunuyordu. Hemen hemen her binanın denize bakan taraflarında uzun ve geniş balkonlar bulunuyordu. 


Klasik tarzda bildiğimiz çatılar mevcut değildi. Genelde binaların üst katlarıda değerlendirilmeye çalışılmıştı. 



24 Kasım 2013 Pazar

Teknoloji Stajı 5. Gun

Teknoloji stajımızın bu son gününde çok da detaylı olmayacak şekilde Autocad programına değindi Kemal hocamız. Bu programa ait bazı bilgiler şunlardı;
COPY
MOVE
OBJECT SNAP
ROTATE
SCALE
STRETCH
LINEAR
DIVIDE
EXLPODE
MIRROR
OFFSET
DIST
EXTEND
TRIM

Böylelikle bir aylık staj günlüğümüz bu şekilde sonlanmış oldu. 

Teknoloji Stajı Ilk 4 Gun


Teknoloji stajımızın ilk gününde Bilge Adam'dan gelen Kemal Baransel hocamız ile tanışarak hangi programları işleyeceğimize dair bir konuşma yaptık ve hemen ardından 3dMax programına küçük bir giriş yaptık. 4 gun boyunca mAX öğreneceğimizi ve son gün kısaca Autocad anlatıcağından bahsetti. MAX'e ait en basit ve temel komutları anlattı.
Bazı kısa yollar gösterdi;
alt+w: yakınlaştırır
alt+scroll: hareket ettirir
T:top L:left F:front kısa yolları sayfayı düzeltir
Field to view: zoom in/out (ctrl+alt+scroll)
f3: kapalı yüzeyelri açar/kapar ….
Bazı konu ve komutları anlattı;
COMPOUND OBJECTS
BOOLEAN
PROBOOLEAN
TEXT
KOPYA NASIL ALINIR?
AUTO GRID
VERTEX
SEGMENT
SPLINE
CHAMFER
FILLET
DIVIDE
OUTLINE
EDIT POLY
LOOP
CAP

Santiye Stajı 10. Gun



















Santiye stajımızın son gününde hocalarımızın düzenlediği bir gezi ile Pendik'e ve Gebze'ye gittik. Burda Ozge Yapı'nın yaptığı evleri hazırladığı panelleri gördük. Çalışma alanlarını ve çalışanların neler yaptığını, makinelerin neler ürettiğini gördük.

Santiye Stajı 8. Gun








Bir takım aksaklıklar sebebiyle şantiyeye gidemedik fakat bu günümüzü de kendi okulumuzdaki inşaatı inceleyerek geçirdik ve bu bizim için çok farklı bir deneyim oldu çünkü yeni binamızın nasıl yapıldığını bizzat görmüş olduk.

Santiye Stajı 7.Gun





Artık bu son günlerde ortalama nasıl bir yapının ortaya çıktığını gözlede görebiliyorduk. Herbir detaya ait fikir sahibi olmustuk. 

Santiye Stajı 5. Gun




Santiye Stajı 4. Gun





Stajımızın 4. gününde artık ikinci kata çıkabilmiştik.

Santiye Stajı 3. Gun